This post is by a banned member (Mendezmar65) - Unhide
17 June, 2023 - 09:24 AM
Reply
(15 January, 2023 - 11:19 AM)EedioCombos Wrote: Show MoreLike and Rep motivate me to leak more
Wat
This post is by a banned member (Mendezmar65) - Unhide
17 June, 2023 - 09:25 AM
Reply
(15 January, 2023 - 11:19 AM)EedioCombos Wrote: Show MoreLike and Rep motivate me to leak more
Wat
This post is by a banned member (sunnysolar) - Unhide
19 June, 2023 - 06:00 PM
Reply
(15 January, 2023 - 11:19 AM)EedioCombos Wrote: Show MoreLike and Rep motivate me to leak more
thanks
This post is by a banned member (amante223) - Unhide
21 June, 2023 - 06:56 AM
(This post was last modified: 21 June, 2023 - 06:57 AM by amante223.)
Reply
cSkładniki: - 1 kg kapusty świeżej - pół średniej główki
- 2 kg kapusty kiszonej + 2,5 szklanki wody do gotowania
- 80 g suszonych grzybów + 500 ml wody do moczenia
- 500 g łopatki wieprzowej
- 300 g łopatki wołowej
- 500 g boczku surowego bez skóry
- 500 g schabu wieprzowego od karku
- 50 g smalcu wieprzowego
- 180 g kiełbasy myśliwskiej podwędzanej
- 150 g boczku surowego wędzonego
- 150 g boczku parzonego wędzonego
- 2 duże cebule - do 400 gSkładniki:
- 1 kg kapusty świeżej - pół średniej główki
- 2 kg kapusty kiszonej + 2,5 szklanki wody do gotowania
- 80 g suszonych grzybów + 500 ml wody do moczenia
- 500 g łopatki wieprzowej
- 300 g łopatki wołowej
- 500 g boczku surowego bez skóry
- 500 g schabu wieprzowego od karku
- 50 g smalcu wieprzowego
- 180 g kiełbasy myśliwskiej podwędzanej
- 150 g boczku surowego wędzonego
- 150 g boczku parzonego wędzonego
- 2 duże cebule - do 400 g
- 50 g suszonych śliwek bez pestek - lub więcej
- 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina - można pominąć
- przyprawy i zioła: 5 ziaren ziela angielskiego, łyżeczka czarnego pieprzu, 5 liści laurowych, 1 goździk, 2 ziarna jałowca
- BigosSzklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem.
Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około pięciu kilogramów domowego bigosu.
Przed szykowaniem przepisu zachęcam też do przeczytania najpierw całego wpisu. W treści podaję bowiem dużo ciekawych porad dotyczących składników oraz ich zamienników. Być może zapragniesz coś zmienić, z czegoś zrezygnować lub dokupić jakąś przyprawę.
Do duszenia bigosu polecam użyć garnka emaliowanego, żeliwnego emaliowanego lub garnka z mocną i nieprzywierającą powłoką o pojemności minimum siedmiu litrów. Nie używamy zaś garnków aluminiowych.
Mój przepis na bigos domowy zawiera w składzie bardzo dużo mięsa. Zdaję sobie sprawę z tego, że większość z Was nie daje do bigosu tak dużej ilości mięs i wędzonek. Ja daję... ale jeśli Wy chcecie ograniczyć ilość mięsa w bigosie, to śmiało możecie zrezygnować np. z dodatku surowego schabu lub boczku oraz np. z boczku surowego wędzonego lub parzonego wędzonego. W bigosie będzie wówczas mniej mięsa, ale reszta składników (również przyprawy) pozostaje bez zmian.Składniki:
- 1 kg kapusty świeżej - pół średniej główki
- 2 kg kapusty kiszonej + 2,5 szklanki wody do gotowania
- 80 g suszonych grzybów + 500 ml wody do moczenia
- 500 g łopatki wieprzowej
- 300 g łopatki wołowej
- 500 g boczku surowego bez skóry
- BigosSzklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem.
Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około pięciu kilogramów domowego bigosu.
Przed szykowaniem przepisu zachęcam też do przeczytania najpierw całego wpisu. W treści podaję bowiem dużo ciekawych porad dotyczących składników oraz ich zamienników. Być może zapragniesz coś zmienić, z czegoś zrezygnować lub dokupić jakąś przyprawę.
Do duszenia bigosu polecam użyć garnka emaliowanego, żeliwnego emaliowanego lub garnka z mocną i nieprzywierającą powłoką o pojemności minimum siedmiu litrów. Nie używamy zaś garnków aluminiowych.
Mój przepis na bigos domowy zawiera w składzie bardzo dużo mięsa. Zdaję sobie sprawę z tego, że większość z Was nie daje do bigosu tak dużej ilości mięs i wędzonek. Ja daję... ale jeśli Wy chcecie ograniczyć ilość mięsa w bigosie, to śmiało możecie zrezygnować np. z dodatku surowego schabu lub boczku oraz np. z boczku surowego wędzonego lub parzonego wędzonego. W bigosie będzie wówczas mniej mięsa, ale reszta składników (również przyprawy) pozostaje bez zmian.
- 500 g schabu wieprzowego od karku
- 50 g smalcu wieprzowego
- 180 g kiełbasy myśliwskiej podwędzanej
- 150 g boczku surowego wędzonego
- 150 g boczku parzonego wędzonego
- 2 duże cebule - do 400 g
- 50 g suszonych śliwek bez pestek - lub więcej
- 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina - można pominąć
- przyprawy i zioła: 5 ziaren ziela angielskiego, łyżeczka czarnego pieprzu, 5 liści laurowych, 1 goździk, 2 ziarna jałowca
- 50 g suszonych śliwek bez pestek - lub więcej
- 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina - można pominąć
- przyprawy i zioła: 5 ziaren ziela angielskiego, łyżeczka czarnego pieprzu, 5 liści laurowych, 1 goździk, 2 ziarna jałowca
BigosSzklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem.
Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około pięciu kilogramów domowego bigosu.
Przed szykowaniem przepisu zachęcam też do przeczytania najpierw całego wpisu. W treści podaję bowiem dużo ciekawych porad dotyczących składników oraz ich zamienników. Być może zapragniesz coś zmienić, z czegoś zrezygnować lub dokupić jakąś przyprawę.
Do duszenia bigosu polecam użyć garnka emaliowanego, żeliwnego emaliowanego lub garnka z mocną i nieprzywierającą powłoką o pojemności minimum siedmiu litrów. Nie używamy zaś garnków aluminiowych.
Mój przepis na bigos domowy zawiera w składzie bardzo dużo mięsa. Zdaję sobie sprawę z tego, że większość z Was nie daje do bigosu tak dużej ilości mięs i wędzonek. Ja daję... ale jeśli Wy chcecie ograniczyć ilość mięsa w bigosie, to śmiało możecie zrezygnować np. z dodatku surowego schabu lub boczku oraz np. z boczku surowego wędzonego lub parzonego wędzonego. W bigosie będzie wówczas mniej mięsa, ale reszta składników (również przyprawy) pozostaje bez zmian.
thanks
thanks
(15 January, 2023 - 11:19 AM)EedioCombos Wrote: Show More
This post is by a banned member (amante223) - Unhide
21 June, 2023 - 06:56 AM
Reply
cSkładniki: - 1 kg kapusty świeżej - pół średniej główki
- 2 kg kapusty kiszonej + 2,5 szklanki wody do gotowania
- 80 g suszonych grzybów + 500 ml wody do moczenia
- 500 g łopatki wieprzowej
- 300 g łopatki wołowej
- 500 g boczku surowego bez skóry
- 500 g schabu wieprzowego od karku
- 50 g smalcu wieprzowego
- 180 g kiełbasy myśliwskiej podwędzanej
- 150 g boczku surowego wędzonego
- 150 g boczku parzonego wędzonego
- 2 duże cebule - do 400 gSkładniki:
- 1 kg kapusty świeżej - pół średniej główki
- 2 kg kapusty kiszonej + 2,5 szklanki wody do gotowania
- 80 g suszonych grzybów + 500 ml wody do moczenia
- 500 g łopatki wieprzowej
- 300 g łopatki wołowej
- 500 g boczku surowego bez skóry
- 500 g schabu wieprzowego od karku
- 50 g smalcu wieprzowego
- 180 g kiełbasy myśliwskiej podwędzanej
- 150 g boczku surowego wędzonego
- 150 g boczku parzonego wędzonego
- 2 duże cebule - do 400 g
- 50 g suszonych śliwek bez pestek - lub więcej
- 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina - można pominąć
- przyprawy i zioła: 5 ziaren ziela angielskiego, łyżeczka czarnego pieprzu, 5 liści laurowych, 1 goździk, 2 ziarna jałowca
- BigosSzklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem.
Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około pięciu kilogramów domowego bigosu.
Przed szykowaniem przepisu zachęcam też do przeczytania najpierw całego wpisu. W treści podaję bowiem dużo ciekawych porad dotyczących składników oraz ich zamienników. Być może zapragniesz coś zmienić, z czegoś zrezygnować lub dokupić jakąś przyprawę.
Do duszenia bigosu polecam użyć garnka emaliowanego, żeliwnego emaliowanego lub garnka z mocną i nieprzywierającą powłoką o pojemności minimum siedmiu litrów. Nie używamy zaś garnków aluminiowych.
Mój przepis na bigos domowy zawiera w składzie bardzo dużo mięsa. Zdaję sobie sprawę z tego, że większość z Was nie daje do bigosu tak dużej ilości mięs i wędzonek. Ja daję... ale jeśli Wy chcecie ograniczyć ilość mięsa w bigosie, to śmiało możecie zrezygnować np. z dodatku surowego schabu lub boczku oraz np. z boczku surowego wędzonego lub parzonego wędzonego. W bigosie będzie wówczas mniej mięsa, ale reszta składników (również przyprawy) pozostaje bez zmian.Składniki:
- 1 kg kapusty świeżej - pół średniej główki
- 2 kg kapusty kiszonej + 2,5 szklanki wody do gotowania
- 80 g suszonych grzybów + 500 ml wody do moczenia
- 500 g łopatki wieprzowej
- 300 g łopatki wołowej
- 500 g boczku surowego bez skóry
- BigosSzklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem.
Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około pięciu kilogramów domowego bigosu.
Przed szykowaniem przepisu zachęcam też do przeczytania najpierw całego wpisu. W treści podaję bowiem dużo ciekawych porad dotyczących składników oraz ich zamienników. Być może zapragniesz coś zmienić, z czegoś zrezygnować lub dokupić jakąś przyprawę.
Do duszenia bigosu polecam użyć garnka emaliowanego, żeliwnego emaliowanego lub garnka z mocną i nieprzywierającą powłoką o pojemności minimum siedmiu litrów. Nie używamy zaś garnków aluminiowych.
Mój przepis na bigos domowy zawiera w składzie bardzo dużo mięsa. Zdaję sobie sprawę z tego, że większość z Was nie daje do bigosu tak dużej ilości mięs i wędzonek. Ja daję... ale jeśli Wy chcecie ograniczyć ilość mięsa w bigosie, to śmiało możecie zrezygnować np. z dodatku surowego schabu lub boczku oraz np. z boczku surowego wędzonego lub parzonego wędzonego. W bigosie będzie wówczas mniej mięsa, ale reszta składników (również przyprawy) pozostaje bez zmian.
- 500 g schabu wieprzowego od karku
- 50 g smalcu wieprzowego
- 180 g kiełbasy myśliwskiej podwędzanej
- 150 g boczku surowego wędzonego
- 150 g boczku parzonego wędzonego
- 2 duże cebule - do 400 g
- 50 g suszonych śliwek bez pestek - lub więcej
- 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina - można pominąć
- przyprawy i zioła: 5 ziaren ziela angielskiego, łyżeczka czarnego pieprzu, 5 liści laurowych, 1 goździk, 2 ziarna jałowca
- 50 g suszonych śliwek bez pestek - lub więcej
- 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina - można pominąć
- przyprawy i zioła: 5 ziaren ziela angielskiego, łyżeczka czarnego pieprzu, 5 liści laurowych, 1 goździk, 2 ziarna jałowca
BigosSzklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
Warzywa ważone były przed ewentualnym obraniem/przygotowaniem.
Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w danym przepisie. Z podanej ilości składników otrzymasz około pięciu kilogramów domowego bigosu.
Przed szykowaniem przepisu zachęcam też do przeczytania najpierw całego wpisu. W treści podaję bowiem dużo ciekawych porad dotyczących składników oraz ich zamienników. Być może zapragniesz coś zmienić, z czegoś zrezygnować lub dokupić jakąś przyprawę.
Do duszenia bigosu polecam użyć garnka emaliowanego, żeliwnego emaliowanego lub garnka z mocną i nieprzywierającą powłoką o pojemności minimum siedmiu litrów. Nie używamy zaś garnków aluminiowych.
Mój przepis na bigos domowy zawiera w składzie bardzo dużo mięsa. Zdaję sobie sprawę z tego, że większość z Was nie daje do bigosu tak dużej ilości mięs i wędzonek. Ja daję... ale jeśli Wy chcecie ograniczyć ilość mięsa w bigosie, to śmiało możecie zrezygnować np. z dodatku surowego schabu lub boczku oraz np. z boczku surowego wędzonego lub parzonego wędzonego. W bigosie będzie wówczas mniej mięsa, ale reszta składników (również przyprawy) pozostaje bez zmian.
This post is by a banned member (rubixboy) - Unhide
21 June, 2023 - 10:53 AM
Reply
This post is by a banned member (Gello123) - Unhide
21 June, 2023 - 04:40 PM
Reply
This post is by a banned member (yarkral) - Unhide
23 June, 2023 - 01:54 AM
Reply
|